PDA

View Full Version : 65 Amp Alternator in a Hawk?



Aspalen
03-22-2007, 03:52 PM
There a nice aftermarket Alternator for low money.
Does the Hawk or Avanti´s Amp meter accept a 65 Amp Alternator?
What happens if the Battery are empty, and a jumpstart is needed?

Lennart...

GTtim
03-22-2007, 08:01 PM
Lennart, I don't think it will matter if the amp gage swings all the way over and bumps into the pin. However, the real risk with putting an alternator that is a higher output than the original is that the original wiring was only designed to carry 35 amps. With more load and more output from the alternator you could run the risk of melting wires or worse yet setting them on fire.

Tim K.
'64 R2 GT Hawk

JDP
03-22-2007, 08:07 PM
No problem with the wiring since you'll be running a new wire to the battery anyway if it's internally regulated.

64 Commander 2 dr.
64 GT Hawk R2 clone
64 Daytona HT
63 Cruiser
63 R2 4 speed GT Hawk (Black)
63 Avanti R1
63 Daytona convert
63 Lark 2 door
63 Lark 2 door #2
62 Daytona HT/ 4 speed
62 Lark 2 door
60 Lark HT
60 Hawk
59 3E truck
52 Starliner
51 Commander

rockne10
03-22-2007, 10:30 PM
Done it several times. Not a problem.

Brad Johnson
Pine Grove Mills, Pa.
http://i57.photobucket.com/albums/g233/rockne10/51x2.jpg'33 Rockne 10, '51 Commander Starlight, '53 Commander Starlight