PDA

View Full Version : Power seats OT, but Stude content...



64V-K7
01-23-2007, 06:26 AM
I just put this across the newsgroup also, so my apologies for any cross posting...
Does anyone know the wiring rationale behind Chrysler power seats. These are plushy red velour, late 80's vintage (and came with my car). Only the drivers seat is power and uses a switch panel on the lower left. The seat worked 5 years ago and has been in dry controlled storage, in my basement, til yesterday.
Three underseat motors, each have 2 wires connected to the main panel by a group connector. 3 Switches, top is upper forward/back, underneath is another forward/back and adjacent is a large 4 toggle for up/down/forward/back. Only this one seat has power, so I can't comment as to having 2 seat forward and back switches.
I checked the pinouts on the group connector and all motor wires have continuity through the switch, ie, forward thru one wire, back through the other. The 4 way also works. All the connector wires are color coded, so that's straight and there are 2 large (10) gauge power(?) wires, one red and the other black. I've grounded the seat frame to the car and applied power to the red, but none of the switches do anything, not even a hum, from the motors. However, pressing any of the switches, will energize the black, which adds to the confusion.
I'll be checking the motors individually today, but any ideas here? The seats are in excellent shape, do look very good in the car and are probably very comfortable on long trips, which, is the plan, but the car has never been driven yet.

thanks

motive
01-23-2007, 08:43 AM
This might be a stupid question, but is your car 6 volt Positive Ground? That might be a problem.

Mike with Speedster

64V-K7
01-23-2007, 09:52 AM
Ha Ha.... no, the seats are in a 64 GT Hawk

I have the 55 Pres a 64 GT and a 70 Avanti (R3 style)

dave smith
01-23-2007, 03:37 PM
the black should be the ground. try hooking it to a good body ground.

64V-K7
01-23-2007, 07:16 PM
Thanks for your reply.. I went to the Library and looked it up in the Mitchell's reference. You are right. Black was a ground wire. They show almost the same schematic for most of the 80's. I thought the seats were grounded thru the frame to body mounts.
Works fine now.